Taivaanrannan Taivaankappaleet© -pallouurnat

Savipalloina maapallo sylissäsi.
Avaruuden kansi ja siinä kivi.
Teet urat kiven pintaan,
avaat sen sydämen hengittämään elämänhenkeä.

Rakkauden naruilla punot avaruuden tähtisateet
Maan asukkaiden saviseen pintaan,
että muistaisivat mistä ovat tulleet –
ajattomuuden sylistä.

Maija Raussi, 11/ 2013
Teatteritekniikka, Sami – Artemia, Savonlinna

Ystävä, kanssakulkija ja opiskelutoveri,

seuratessaan Taivaankappaleet©
-pallouurnien syntymisprosessia

Kaikki mitä maailmankaikkeudessa on havaitsemamme materian muodossa, on lähtökohtaisesti tähtipölyä. Tämä maailmankaikkeudellinen totuus on ensimmäisenä alkuoivalluksena Taivaankappaleet© -pallouurnien synnylle. Maapallommekin on syntynyt tähtipölystä. Maapallon savi on muodostunut tähtipölystä. Me jokainen täällä olemme saaneet fyysisen hahmomme tästä samasta tähtipölystä.

Universumissa vallitseva totuus on myös, että  kaikki maailmankaikkeudessa pyrkii pallon muotoon. Tämä on toisena alkuoivalluksena Taivaankappaleet© -pallouurnien syntytarinassa.

Kolmas alkuajatus, että uurnan tulee alkaa hajota heti, kun se haudataan maahan, kulki punaisena lankana Taivaankappaleet© -pallouurnien arkipäiväisessä kehitystyössä.

Jokainen Taivaankappaleet© -pallouurna on uniikki ja sitä on olemassa vain yksi ainoa kappale. Kahta samanlaista Taivaankappaleet© pallouurnaa ei ole. Taivaankappaleet©pallouurnia on kahta tyyppiä valmistustavn mukaan, maatuvia ja rakukeramiikkaa olevia.

Taivaankappaleet©pallouurnilla ja niiden logolla on PRH:n mallirekisterisuojat.

1. Maatuva, savesta – tähtipölystä – käsityönä valmistettu Taivaankappaleet© –pallouurna alkaa hajota nopeasti ollessaan tekemisissä kosteuden tai veden kanssa.

Tällainen uurna on ihanteellinen silloin, kun tuhkauurna haudataan maahan.

Ajattomuuden sylistä me olemme tulleet, ja maasta ja maan tomusta – tähtipölystä – saaneet näkyvän hahmomme. Mikä olisi sen luonnollisempaa, kuin päiviemme päätyttyä palata alkuperäiseksi tähtitomuksi maatuvassa Taivaankappaleet© – pallouurnassa.

2.  Rakukeramiikkainen Taivaankappaleet© -pallouurna

Rakukeramiikan valmistus on hyvin alkukantainen prosessi, jossa kohtaavat alkemistien neljä elementtiä: maa, ilma, tuli ja vesi.

Rakukeramiikan poltto tehdään ulkona tynnyripolttona n. 1000 °C liekillä.

1000 °C:een kuumennettu saviaihiokappale nostetaan seppien käyttämillä rautapihdeillä nopeasti heiniä, olkea, syksyn lehtiä tms. orgaanista materiaalia sisältävään toiseen palamattomaan astiaan ja kansi suljetaan.

Orgaaninen, eli eloperäinen materiaali syttyy palamaan. Hapen loppumisen jälkeen tapahtuvaa palamista kutsutaan pelkistetyksi palamiseksi.

Noki ja savu tekevät omat taikaiset tehtävänsä.
Jonkin ajan kuluttua tulikuuma, savuava esine siirretään vesiastiaan, tai talvella lumeen jäähtymään.

Rakukeramiikkainen Taivaankappaleet© tähtipölypallouurna on ainutlaatuinen taideteos ja sellaisenaan erittäin sopiva kolumbaariossa eli uurnaholvissa säilytettäväksi.

Kolumbaarioon menevälle Rakukeramiikkaiselle Taivaankappaleet© pallouurnalle tarvitaan metallinen jalusta, joka on myös saatavana meiltä.

Rakukeramiikkainen Taivaankappaleet© -pallouurna voidaan myös haudata maahan, mutta sen hajoaminen tapahtuu huomattavasti hitaammin, maan luonnollisen eroosion myötä.

Rakukeramiikkaisen Taivaankappaleet© -pallouurnan osasia saattaa säilyä maassa tulevaisuuden arkeologien löydettäväksi. Hautalöydöt ovat tärkeä osa ihmiskunnan historian tuntemusta.

Taivaankappaleet© -pallouurnan kannen nuppina on pikkukivi. Pikkukiviä on kerätty rannoilta ja pientareilta, yksi sieltä, toinen täältä. Niitä on myös käyty keräämässä graniitti- ja spektroliittilouhoksilta.

Puolijalokiviin luettavaa spektroliittiä, joka heijastelee pinnoillaan maailmankaikkeuden näkyvän valon spektriä, on saatavana kauttamme Taivaankappaleet© -pallouurnien kannen nupiksi. Rakukeramiikkaisissa Taivaankappaleet© -pallouurnissa on spektroliittikivi kannen nuppina. Maapallon toistaiseksi ainoa tunnettu spektroliittiesiintymä sijaitsee Suomessa, Lappeenrannan Ylämaalla.

Kannen nuppina oleva kivi on uritettu ja sidottu kiinni kannen lävitse taustapuolella olevaan pieneen metalliseen ikuisuuden symboliin.

Taivaankappaleet© -pallouurnien mukana tulee omaa suunnittelua ja valmistusta olevat yksilölliset, kierrätysmateriaaleista valmistetut laskuverkkopussi sekä kuljetuskassi.

Taivaankappaleet© -pallouurnia on saatavana Jyväskylän toimistolta olemassa olevasta valikoimasta sekä myös toivomusten mukaisesti valmistettuna. Toimitamme niitä myös postitse eri puolille Suomea.

Myös eri kokoja on olemassa: aikuisille, lapsille ja pienille sekä keskikokoisille lemmikkieläimille, kuten kissoille ja koirille.

Kysy lisää, puh. 044 981 1007 tai lähetä yhteydenottopyyntö alla olevan linkin kautta.

Ota yhteyttä

Rakukeramiikkaiset Taivaankappaleet© -pallouurnat

ovat taideuurnia. Niiden väritystä voisi luonnehtia tummaa metallin hohdetta välkehtiväksi. Niitä katsellessa voivat mielikuvat ajelehtia vanhoista  laivahylyistä löytyneisiin esineisiin.

Myös rakukeramiikkaisten Taivaankappaleet© -pallouurnien mukana tulevat kierrätysmateriaalia olevat laskuverkkopussi ja kuljetuskassi.

Kysy lisää, puh. 044 981 1007 tai lähetä yhteydenottopyyntö alla olevan linkin kautta.

Ota yhteyttä

Yksi yhteydenotto riittää

Soita meille, tule käymään, varaa aika tai jätä yhteydenottopyyntö.

Otamme Sinuun yhteyttä mahdollisimman pian, viimeistään seuraavana arkipäivänä. Käydään yhdessä läpi tilanteesi. Opastamme Sinua käytännön asioiden järjestelyissä ja ohjaamme tarvittaessa oikeisiin paikkoihin.

Halutessasi hoidamme hautajaisten käytännön järjestelyt puolestasi.

044 981 1007

Yrjönkatu 35, 40100 Jyväskylä

hr@ekohautaustaivaanranta.fi

Varaa aika

Toimistomme on avoinna arkipäivisin klo 10.00 – 15.00 ja muina aikoina ajanvarauksella.

                               

Jätä yhteydenottopyyntö
Pin It on Pinterest

Share This